Het Kompas en COVID-19

Het Kompas en COVID-19

Het Kompas en COVID-19
Door de coronacrisis zijn wij genoodzaakt onze praktijkvoering aan te passen. Tegelijkertijd willen wij u graag laagdrempelig zorg kunnen bieden.

Vanwege de anderhalvemetermaatregel zijn de plekken op het fysieke spreekuur van de huisartsen beperkt. De assistentes schatten daarom in of het mogelijk is om afspraken via (beeld)bellen te laten plaatsvinden.

Het plannen van een afspraak is weer mogelijk via MijnGezondheid.Net (MGn), zie hiervoor het groene kader hieronder. Ook kunt u uw huisarts via MGn een bericht sturen en herhaalrecepten aanvragen.

Informatie over de mondkapjesplicht
Vanaf 1 december geldt in Nederland in publieke binnenruimtes een mondkapjesplicht. Zo ook in onze praktijk.

Wij krijgen veel vragen van mensen die, om uiteenlopende redenen, geen mondkapje kunnen dragen. Voor deze mensen zijn uitzonderingen mogelijk, zie voor meer informatie deze pagina van de rijksoverheid.

Bent u niet in staat een mondkapje te dragen? U kunt dan dit kaartje uitprinten en daarop in uw eigen woorden uitleggen waarom dit niet mogelijk is.

Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) geven wij, als huisartsen, geen medische verklaringen af. Dat geldt dus ook voor het niet kunnen dragen van een mondkapje. Hieruit volgt dat wij ook geen handtekeningen of stempels zetten op uw verklaring. Voor meer informatie, zie deze pagina van het KNMG.

Afspraken maken via MGn of MedGemak is weer mogelijk
Vanaf nu is het weer mogelijk om afspraken bij uw huisarts in te plannen via MijnGezondheid.net of met de MedGemak app. Dit geldt voor zowel telefonische afspraken als afspraken op het spreekuur.

Afspraken op het spreekuur zijn uiteraard alleen mogelijk als u geen klachten heeft die bij het coronavirus kunnen passen. Dit moet u dan ook bevestigen bij het maken van de afspraak.

Bent u nog niet bekend met het gebruik van MijnGezondheid.net? Lees dan hier wat het inhoudt en hoe u zich kunt aanmelden.

Huisartsenpraktijk Het Kompas

Reacties zijn gesloten.