Alle berichten door op Huisartsenpraktijk Het Kompas

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Gedurende de feestdagen is onze praktijk geopend, behalve op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag. Op de overige dagen werken wij met een beperkte bezetting. Dit betekent dat we u mogelijk minder snel kunnen helpen dan dat u van ons gewend bent. Voor zaken die kunnen wachten, betekent dat mogelijk dat we u vragen of u na de feestdagen een afspraak wilt maken.

Hieronder staat een overzicht van de afwezigheid van de vaste huisartsen gedurende de feestdagen:

 • Dokter Blaauw is afwezig van 27 t/m 30 december
 • Dokters De Jong zijn afwezig van 9 t/m 13 januari

Griepprik gemist?

Afgelopen week hebben wij, op 27 oktober en 1 november, weer aan veel patiënten de jaarlijkse griepprik gegeven. Mensen geboren tussen 1953 en 1956 kregen dit jaar ook een pneumokokkenprik.

Heeft u de griepprik / pneumokokkenprik gemist, maar heeft u wel een uitnodiging ontvangen en wilt u de prik alsnog ontvangen? Dan kunt u een afspraak maken op het spreekuur van de assistente via deze pagina. Komt u er niet uit? Bel dan met de praktijk.

Uitnodigingen griepprik 2022

Op 31 augustus hebben wij de uitnodigingen voor de griepprik en de pneumokokkenprik van 2022 verstuurd. Voor het eerst hebben we deze uitnodigingen, naar een groot deel van de patiënten, per e-mail verstuurd. Dit doen we om minder papier te verbruiken. Het is vanaf dit jaar om die reden ook niet meer nodig om de uitnodiging mee te nemen naar de griepprik. Inschrijven via de website volstaat.

In de week van 5 september zal bij de andere patiënten de papieren uitnodiging op de deurmat vallen.

Heeft u op 12 september nog geen uitnodiging ontvangen, terwijl dit wel de bedoeling is? Neem dan s.v.p. contact op met onze praktijk. Dit kan via MijnGezondheid.net of telefonisch.

Afwezigheid dokter Blaauw

In de periode van 5 t/m 23 september is dokter Blaauw afwezig wegens vakantie. In de tussentijd wordt de praktijk waargenomen door huisartsen De Jong. Daarnaast zal er een waarnemend huisarts op de praktijk werkzaam zijn. De praktijk is op het normale telefoonnummer bereikbaar.

U wordt mogelijk minder snel gezien dan gebruikelijk. Heeft uw klacht geen haast? Dan verzoeken we u een afspraak te maken als dokter Blaauw weer terug is.

Afwezigheid dokter De Jong

In de periode van 18 juli t/m 5 augustus zijn huisartsen De Jong afwezig. In de tussentijd wordt de praktijk waargenomen door dokter Blaauw. Daarnaast zal er een waarnemend huisarts op de praktijk werkzaam zijn. De praktijk is op het normale telefoonnummer bereikbaar.

U wordt mogelijk minder snel gezien dan gebruikelijk. Heeft uw klacht geen haast? Dan verzoeken we u een afspraak te maken als huisartsen De Jong weer terug zijn.

Actieweek: voor iedereen een huisarts

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

 • meer tijd hebben voor onze patiënten;
 • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
 • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
 • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die middag gesloten. Voor spoedgevallen kunt u terecht bij de huisartsenpost via 079 – 343 1600.

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl.

Even voorstellen…

Vanaf 1 juni start in de praktijk onze nieuwe assistente Fanny
Jungschlager. Fanny komt bij ons werken op maandag, woensdag en donderdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Mijn naam is Fanny Jungschlager. Ik kom per 1 juni 2022 werken in de praktijk. Ik heb sinds 2009 in verschillende huisartsen praktijken in Zoetermeer gewerkt en daarmee veel ervaring opgedaan. Daarvoor heb ik  met veel plezier 15 jaar gewerkt als kraamverzorgende. Ik vind persoonlijk contact met de patiënt erg belangrijk.

Fanny Jungschlager

Assistente Erika gaat ons verlaten

Onze assistente Erika gaat ons helaas verlaten, na ruim 10 jaar bij ons in dienst te zijn geweest. Hieronder kunt u een persoonlijk bericht van Erika lezen.

Lieve mensen,

Op 1 september 2011 kwam ik bij huisartsenpraktijk De Jong in dienst en ik heb u de afgelopen 10 jaar met heel veel plezier te woord gestaan, gesteund of behandeld.

Helaas, zoals velen van jullie wellicht wel weten, ben ik vorig jaar getroffen door een fikse Burn-out. Het re-integreren lukte niet zoals ik had gewild en gehoopt en met pijn in mijn hart hebben wij gezamenlijk de beslissing genomen om niet meer bij deze praktijk als doktersassistente aan te blijven.

Ik wens iedereen alle goeds en vooral gezondheid.

Warme groet,
Erika

Als u Erika een persoonlijk bericht wilt sturen dan kan dat via onze praktijk, bijvoorbeeld per e-mail.

Update: coronavaccinatie door de huisarts

Heeft u vragen over de vaccinatie? Bel dan niet de huisartsenpraktijk, maar bel 0800-1351.

 • Iedereen geboren in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 is en wordt door de huisarts gevaccineerd wordt met het vaccin van AstraZeneca. Bent u geboren in een van deze jaren? Dan heeft u inmiddels een uitnodiging van ons ontvangen.
 • Het overgrote deel van de mensen uit bovenstaande geboortejaren in inmiddels volledig door ons gevaccineerd. Heeft u uw tweede vaccinatie nog niet gehad en heeft u nog geen afspraak staan? Neem dan s.v.p. contact met ons op.
 • Alle vaccinaties die wij hebben gegeven hebben wij geregistreerd en doorgegeven aan het RIVM. Een uitzondering geldt voor mensen die ons geen toestemming hebben gegeven om dit door te geven. Heeft u problemen met uw vaccinatieregistratie? Neem dan contact met ons op.
 • Bent u niet door de huisarts gevaccineerd? Wij kunnen u dan ook niet helpen met uw vaccinatieregistratie. Neem daarvoor contact op met de GGD.

Coronavaccinatie via de huisarts: 63- en 64-jarigen, mensen met ernstig obesitas en mensen met het syndroom van Down

De eerste groep patiënten die door de huisarts gevaccineerd gaat worden, bestaat uit de volgende drie groepen:

 • Mensen geboren in 1956 en 1957;
 • Mensen met ernstig overgewicht (BMI van 40 of hoger) en ouder dan 60 jaar;
 • Mensen met het syndroom van Down en ouder dan 60 jaar.

Patiënten jonger dan 60 jaar mogen, volgens het laatste advies van de Gezondheidsraad, niet gevaccineerd worden met het AstraZeneca vaccin. Deze mensen kunnen wij dus op dit moment niet vaccineren.

Deze mensen worden per post uitgenodigd. De vaccinatie vindt plaats op woensdagmiddag 14 april. Zonder uitnodiging kunt u ook geen vaccinatie krijgen.

Andere groepen worden op een later tijdstip uitgenodigd per post.

Aandachtspunten algemeen

 • Mensen uit deze groep worden gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. U kunt niet kiezen voor een ander vaccin. Het vaccin is uitgebreid getest en is veilig en effectief.
 • De vaccinatie bestaat uit twee prikken, met twaalf weken daartussen.
 • Wij kunnen helaas niet afwijken van bovenstaande groepen, geen voorrang verlenen en geen uitzonderingen maken.
 • Valt u binnen bovenstaande doelgroepen, maar heeft u geen interesse in het vaccin? Dan horen wij dat graag van u, via MGn of door ons te bellen.
 • Als u niet kunt komen, in de afgelopen 4 weken positief bent getest op corona of klachten heeft die passen bij corona, meld u dan per e-mail aan voor onze wachtlijst. Dit kan met naam, geboortedatum en reden naar wachtlijst@kompashuisartsen.nl.

Aandachtspunten voor mensen met ernstig overgewicht

 • Heeft u een BMI van 40 of hoger, of twijfelt u daaraan? Meld dit dan bij ons, door een bericht te sturen via MGn, of door ons te bellen. Wij hebben namelijk niet iedereen met ernstig overgewicht in beeld.
 • U kunt uw BMI berekenen op deze webpagina van het voedingscentrum.