Categorie op Nieuws

Afwezigheid dokter De Jong

In de periode van 26 mei t/m 5 juni zijn huisartsen De Jong afwezig. In de tussentijd wordt de praktijk waargenomen door dokter Blaauw. Daarnaast zal er een waarnemend huisarts op de praktijk werkzaam zijn. De praktijk is op het normale telefoonnummer bereikbaar.

U wordt mogelijk minder snel gezien dan gebruikelijk. Heeft uw klacht geen haast? Dan verzoeken we u een afspraak te maken als huisartsen De Jong weer terug zijn.

Assistente Erika gaat ons verlaten

Onze assistente Erika gaat ons helaas verlaten, na ruim 10 jaar bij ons in dienst te zijn geweest. Hieronder kunt u een persoonlijk bericht van Erika lezen.

Lieve mensen,

Op 1 september 2011 kwam ik bij huisartsenpraktijk De Jong in dienst en ik heb u de afgelopen 10 jaar met heel veel plezier te woord gestaan, gesteund of behandeld.

Helaas, zoals velen van jullie wellicht wel weten, ben ik vorig jaar getroffen door een fikse Burn-out. Het re-integreren lukte niet zoals ik had gewild en gehoopt en met pijn in mijn hart hebben wij gezamenlijk de beslissing genomen om niet meer bij deze praktijk als doktersassistente aan te blijven.

Ik wens iedereen alle goeds en vooral gezondheid.

Warme groet,
Erika

Als u Erika een persoonlijk bericht wilt sturen dan kan dat via onze praktijk, bijvoorbeeld per e-mail.

Afwezigheid dokter Blaauw

In de periode van 21 maart t/m 1 april is dokter Blaauw afwezig wegens vakantie. In de tussentijd wordt de praktijk waargenomen door huisartsen De Jong. Daarnaast zal er een waarnemend huisarts op de praktijk werkzaam zijn. De praktijk is op het normale telefoonnummer bereikbaar.

U wordt mogelijk minder snel gezien dan gebruikelijk. Heeft uw klacht geen haast? Dan verzoeken we u een afspraak te maken als dokter Blaauw weer terug is.

Bereikbaarheid tijdens de feestdagen

Gedurende de feestdagen is onze praktijk geopend, behalve op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag. Op de overige dagen werken wij met een beperkte bezetting. Dit betekent dat we u mogelijk minder snel kunnen helpen dan dat u van ons gewend bent. Voor zaken die kunnen wachten, betekent dat mogelijk dat we u vragen of u na de feestdagen een afspraak wilt maken.

Hieronder staat een overzicht van de aanwezigheid van de vaste huisartsen gedurende de feestdagen:

 • 27 december: dhr. Blaauw is aanwezig
 • 28 december: dhr. Blaauw is aanwezig
 • 29 december: dhr. Blaauw is aanwezig
 • 30 december: dhr. Blaauw is aanwezig
 • 31 december: dhr. Blaauw is aanwezig
 • 3 januari: dhr. De Jong is aanwezig
 • 4 januari: mw. Smit is aanwezig
 • 5 januari: dhr. De Jong is aanwezig
 • 6 januari: mw. Smit is aanwezig
 • 7 januari: dhr. De Jong is aanwezig

Update: coronavaccinatie door de huisarts

Heeft u vragen over de vaccinatie? Bel dan niet de huisartsenpraktijk, maar bel 0800-1351.

 • Iedereen geboren in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 is en wordt door de huisarts gevaccineerd wordt met het vaccin van AstraZeneca. Bent u geboren in een van deze jaren? Dan heeft u inmiddels een uitnodiging van ons ontvangen.
 • Het overgrote deel van de mensen uit bovenstaande geboortejaren in inmiddels volledig door ons gevaccineerd. Heeft u uw tweede vaccinatie nog niet gehad en heeft u nog geen afspraak staan? Neem dan s.v.p. contact met ons op.
 • Alle vaccinaties die wij hebben gegeven hebben wij geregistreerd en doorgegeven aan het RIVM. Een uitzondering geldt voor mensen die ons geen toestemming hebben gegeven om dit door te geven. Heeft u problemen met uw vaccinatieregistratie? Neem dan contact met ons op.
 • Bent u niet door de huisarts gevaccineerd? Wij kunnen u dan ook niet helpen met uw vaccinatieregistratie. Neem daarvoor contact op met de GGD.

Coronavaccinatie via de huisarts: 63- en 64-jarigen, mensen met ernstig obesitas en mensen met het syndroom van Down

De eerste groep patiënten die door de huisarts gevaccineerd gaat worden, bestaat uit de volgende drie groepen:

 • Mensen geboren in 1956 en 1957;
 • Mensen met ernstig overgewicht (BMI van 40 of hoger) en ouder dan 60 jaar;
 • Mensen met het syndroom van Down en ouder dan 60 jaar.

Patiënten jonger dan 60 jaar mogen, volgens het laatste advies van de Gezondheidsraad, niet gevaccineerd worden met het AstraZeneca vaccin. Deze mensen kunnen wij dus op dit moment niet vaccineren.

Deze mensen worden per post uitgenodigd. De vaccinatie vindt plaats op woensdagmiddag 14 april. Zonder uitnodiging kunt u ook geen vaccinatie krijgen.

Andere groepen worden op een later tijdstip uitgenodigd per post.

Aandachtspunten algemeen

 • Mensen uit deze groep worden gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. U kunt niet kiezen voor een ander vaccin. Het vaccin is uitgebreid getest en is veilig en effectief.
 • De vaccinatie bestaat uit twee prikken, met twaalf weken daartussen.
 • Wij kunnen helaas niet afwijken van bovenstaande groepen, geen voorrang verlenen en geen uitzonderingen maken.
 • Valt u binnen bovenstaande doelgroepen, maar heeft u geen interesse in het vaccin? Dan horen wij dat graag van u, via MGn of door ons te bellen.
 • Als u niet kunt komen, in de afgelopen 4 weken positief bent getest op corona of klachten heeft die passen bij corona, meld u dan per e-mail aan voor onze wachtlijst. Dit kan met naam, geboortedatum en reden naar wachtlijst@kompashuisartsen.nl.

Aandachtspunten voor mensen met ernstig overgewicht

 • Heeft u een BMI van 40 of hoger, of twijfelt u daaraan? Meld dit dan bij ons, door een bericht te sturen via MGn, of door ons te bellen. Wij hebben namelijk niet iedereen met ernstig overgewicht in beeld.
 • U kunt uw BMI berekenen op deze webpagina van het voedingscentrum.

Praktijkondersteuner Lianne gaat ons verlaten

Vanaf begin februari gaat onze zeer gewaardeerde collega Lianne Gelderblom ons helaas verlaten. Lianne werkte bij ons als praktijkondersteuner en begeleidde mensen met chronische aandoeningen als diabetes of hart- en vaatziekten. Daarbij gaf ze ondersteuning aan mensen die wilden stoppen met roken. Lianne heeft een andere uitdaging gevonden die beter te combineren is met het gezinsleven.

Wij zijn blij en trots om te melden dat we een zeer geschikte en ervaren opvolger voor Lianne hebben kunnen vinden, namelijk Githa van Pinxteren. Lianne en Githa zullen de eerste weken van februari grotendeels samen spreekuur doen, daarna neemt Githa het over.

Na 13 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, is Githa in 2009 begonnen in de huisartsenzorg. Eerst als doktersassistente, in 2016 heeft zij de opleiding tot praktijkondersteuner afgerond. Na 4 jaar als praktijkondersteuner in Gouda gewerkt te hebben, komt zij ons dus per 1 februari versterken. Haar aandachtsgebieden zijn eveneens diabetes, (risico op) hart- en vaatziekten en stoppen met roken. Met aandacht voor leefstijl en bewegen hoopt zij haar patiënten enthousiast te maken voor een gezondere manier van leven en omgaan met hun chronische ziekte. Kijken naar de individuele mogelijkheden, wat kan er wel, is voor haar belangrijker dan focussen op wat er niet kan.

Githa gaat werken op maandag, woensdag en donderdag. Had u nog een afspraak staan bij Lianne? Die blijft zonder tegenbericht gewoon staan, maar wordt overgenomen door Githa.

Githa van Pinxteren

Uitbreiding telefonische bereikbaarheid

Vanaf 1 maart 2020 zal onze praktijk een groter gedeelte van de dag telefonisch bereikbaar zijn. Vanaf die datum kunt u ons elke werkdag telefonisch bereiken op de volgende tijden:

 • ‘s Ochtends tussen 08.00 uur en 12.00 uur;
 • ‘s Middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur zijn wij alleen telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen.

Ook ons telefonisch keuzemenu is veranderd, die hiervoor de rechter kolom van onze website (onder “contact”).

Wij hopen u, door bovenstaande veranderingen, gerichter en flexibeler van dienst te kunnen zijn. Uiteraard kunt u ook altijd een afspraak inplannen en herhaalmedicatie aanvragen via MijnGezondheid.net.

Tot 1 maart kunt u de assistente bereiken zoals u gewend bent, namelijk:

 • Van 08.00 uur tot 10.00 uur;
 • Van 10.30 uur tot 11.30 uur;
 • Van 14.00 uur tot 15.30 uur.