MijnGezondheid.net en de MedGemak app


MijnGezondheid.net

Met MijnGezondheid.net (afgekort als MGn) kunt u online een aantal gezondheidszaken regelen:

  • U kunt online een afspraak maken op het spreekuur van uw huisarts.
  • U kunt herhaalmedicatie aanvragen en een medicatieoverzicht opvragen.
  • U kunt uitslagen van laboratoriumonderzoek inzien.
  • U kunt, via een beveiligde verbinding, digitaal een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt binnen een week antwoord verwachten van uw huisarts. Let op: deze digitale consulten zijn bedoeld voor korte, niet-spoedeisende vragen. Bel bij twijfel altijd met de assistente.
  • U kunt een samenvatting van uw medisch dossier inzien, bijvoorbeeld uw diagnoses, allergieën en andere bijzonderheden. Uw huisarts moet dit eenmalig handmatig vrijgeven, dus het kan enige tijd duren voordat u deze functie kunt gebruiken.

Als u patiënt bent in onze praktijk, dan kunt u automatisch gebruik maken van deze dienst. U heeft hiervoor alleen een DigiD nodig. U kunt direct inloggen, u hoeft niet eerst een account aan te maken.

Meer weten? Hier staat nog meer informatie over MGn.

De MedGemak App

Naast de website van MGn is er, voor iedereen die gebruik maakt van MGn, de app MedGemak voor telefoons met Apple iOS of Android. Met deze app kunt u eenvoudig en veilig MGn-diensten via uw smartphone uitvoeren. Ook kunt u meldingen instellen, zoals herinnering voor het innemen van medicatie, of als herinnering voor een afspraak bij uw huisarts. Informatie over de MedGemak App is ook te vinden in bovenstaande video.

Wilt u gebruik gaan maken van de MedGemak app? Volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Download de MedGemak app vanuit de App Store of de Google Play Store.
Stap 2: Doorloop de stappen op de app om uw telefoon te registreren.
Stap 3: Log (op uw computer) in op MGn, en klik bovenin uw scherm op ‘MedGemak registreren’. U ontvangt een activatiecode die u moet gebruiken om uw telefoon aan uw MGn-account te koppelen.

Komt u er niet uit? Op deze website staat het nog eens rustig uitgelegd. Nog steeds problemen? Neem even contact met ons op.