Informatie over het Coronavirus

Laatste wijziging: 16-2-2021

Op deze informatiepagina vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus en Huisartsenpraktijk Het Kompas. Als er vragen zijn die niet worden beantwoord, dan kunt u contact met ons opnemen (bijvoorbeeld door een bericht te sturen via MijnGezondheid.net).

Onderwerpen

Maatregelen op en rond de praktijk

Door de coronacrisis zijn wij genoodzaakt onze praktijkvoering aan te passen. Tegelijkertijd willen wij u graag laagdrempelig zorg kunnen bieden.

Vanwege de anderhalvemetermaatregel zijn de plekken op het fysieke spreekuur van de huisartsen beperkt. De assistentes schatten daarom in of het mogelijk is om afspraken via (beeld)bellen te laten plaatsvinden.

Wij proberen alle reguliere zorg te blijven leveren. Als u een medische klacht heeft kunt u daar dus gewoon contact over opnemen, ook als het niet spoedeisend is.

In ons gehele gezondheidscentrum geldt een mondkapjesplicht, ook in de spreekkamers. Als dat voor u om een medische reden niet mogelijk is, dan kunnen we daar een uitzondering voor maken.

Heeft u klachten die bij het coronavirus kunnen passen? Kom dan NOOIT naar de praktijk.

Mondkapjesplicht

Vanaf 1 december geldt in Nederland in publieke binnenruimtes een mondkapjesplicht. Zo ook in onze praktijk.

Wij krijgen veel vragen van mensen die, om uiteenlopende redenen, geen mondkapje kunnen dragen. Voor deze mensen zijn uitzonderingen mogelijk, zie voor meer informatie deze pagina van de rijksoverheid.

Bent u niet in staat een mondkapje te dragen? U kunt dan dit kaartje uitprinten en daarop in uw eigen woorden uitleggen waarom dit niet mogelijk is.

Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) geven wij, als huisartsen, geen medische verklaringen af. Dat geldt dus ook voor het niet kunnen dragen van een mondkapje. Hieruit volgt dat wij ook geen handtekeningen of stempels zetten op uw verklaring. Voor meer informatie, zie deze pagina van het KNMG.

Vaccinatie

De coronavaccinatie wordt in verschillende rondes worden uitgevoerd. Een groot deel van de mensen zal de coronavaccinatie van de huisarts ontvangen.

Iedereen die ouder is dan 65 jaar, en mobiel genoeg om naar de GGD te gaan, wordt gevaccineerd door de GGD.

Vanuit de huisartsenpraktijk zullen andere mensen stap voor stap worden uitgenodigd voor vaccinatie. We houden u hier met nieuwsberichten over op de hoogte. Hieronder staat een overzicht van de verschillende groepen.

Betrouwbare informatie over het coronavirus

Hieronder verschillende links naar websites met betrouwbare informatie over het coronavirus.

Videoconsulten

In sommige gevallen is het niet mogelijk of wenselijk om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat er sprake is van klachten die bij het coronavirus kunnen passen, of omdat u niet naar de praktijk kunt komen. Op zo’n moment kan een videoconsult uitkomst bieden. Op deze pagina staat uitgelegd hoe dat werkt.

Afspraken maken via MGn

Het is weer mogelijk om afspraken bij uw huisarts of de assistente in te plannen via MijnGezondheid.net of met de MedGemak app. Dit geldt voor zowel telefonische afspraken als afspraken op het spreekuur.

Afspraken op het spreekuur zijn uiteraard alleen mogelijk als u geen klachten heeft die bij het coronavirus kunnen passen. Dit moet u dan ook bevestigen bij het maken van de afspraak.

Bent u nog niet bekend met het gebruik van MijnGezondheid.net? Lees dan hier wat het inhoudt en hoe u zich kunt aanmelden.