Archief op januari 2021

Praktijkondersteuner Lianne gaat ons verlaten

Vanaf begin februari gaat onze zeer gewaardeerde collega Lianne Gelderblom ons helaas verlaten. Lianne werkte bij ons als praktijkondersteuner en begeleidde mensen met chronische aandoeningen als diabetes of hart- en vaatziekten. Daarbij gaf ze ondersteuning aan mensen die wilden stoppen met roken. Lianne heeft een andere uitdaging gevonden die beter te combineren is met het gezinsleven.

Wij zijn blij en trots om te melden dat we een zeer geschikte en ervaren opvolger voor Lianne hebben kunnen vinden, namelijk Githa van Pinxteren. Lianne en Githa zullen de eerste weken van februari grotendeels samen spreekuur doen, daarna neemt Githa het over.

Na 13 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, is Githa in 2009 begonnen in de huisartsenzorg. Eerst als doktersassistente, in 2016 heeft zij de opleiding tot praktijkondersteuner afgerond. Na 4 jaar als praktijkondersteuner in Gouda gewerkt te hebben, komt zij ons dus per 1 februari versterken. Haar aandachtsgebieden zijn eveneens diabetes, (risico op) hart- en vaatziekten en stoppen met roken. Met aandacht voor leefstijl en bewegen hoopt zij haar patiënten enthousiast te maken voor een gezondere manier van leven en omgaan met hun chronische ziekte. Kijken naar de individuele mogelijkheden, wat kan er wel, is voor haar belangrijker dan focussen op wat er niet kan.

Githa gaat werken op maandag, woensdag en donderdag. Had u nog een afspraak staan bij Lianne? Die blijft zonder tegenbericht gewoon staan, maar wordt overgenomen door Githa.

Githa van Pinxteren