Onze praktijkondersteuners stellen zich voor

Binnen onze huisartsenpraktijk werken verschillende praktijkondersteuners, die elk hun eigen aandachtsgebied hebben. Hieronder leggen wij uit wat de verschillende praktijkondersteuners te bieden hebben.

Praktijkondersteuners Somatiek

De praktijkondersteuners somatiek (POH-S) begeleiden mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, astma en COPD. Ze kunnen, in samenspraak met uw huisarts, medicatie voorschrijven, bloedonderzoek beoordelen, adviseren en onderzoeken. Hieronder stellen onze praktijkondersteuners somatiek zich voor.

Dymph werkt op maandag

Dymph Verhage

Sinds 2012 is Dymph werkzaam in ons team als praktijkondersteuner-somatiek. Naast het vak als praktijkondersteuner is zij ook enige jaren wijkverpleegkundige geweest. Binnen haar functie als praktijkondersteuner hield zij zich bezig met alle facetten van het vak maar ze gaat zich vanaf 2019 met name richten op patiënten met hart- en vaatziekten en astma-COPD. Daarnaast doet zij binnen onze huisartsenpraktijk de longfunctietesten. Ze is binnen haar functie als praktijkondersteuner ook altijd erg geïnteresseerd in het effect van voeding op gezondheid, ze merkt namelijk dat hierin veel winst te behalen is voor de patiënten.

Githa van Pinxteren

Na 13 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, is Githa in 2009 begonnen in de huisartsenzorg. Eerst als doktersassistente, sinds 2016 als praktijkondersteuner. Met aandacht voor leefstijl en bewegen hoopt zij haar patiënten enthousiast te maken voor een gezondere manier van leven en omgaan met hun chronische ziekte. Kijken naar de individuele mogelijkheden, wat kan er wel, is voor haar belangrijker dan focussen op wat er niet kan.


Githa werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Praktijkondersteuner GGZ

De POH GGZ is ervaren en speciaal opgeleid om patiënten te begeleiden met psychische klachten, zoals overspannenheid/burn-out, depressies, angststoornissen en verslavingsproblemen.

Frank werkt op woensdag en vrijdag.

Frank Vreuls

Frank is zeer ervaren in het begeleiden van patiënten met geestelijke klachten. Eerder werkte hij als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV) binnen GGZ-instellingen. Inmiddels werkt hij al geruime tijd als praktijkondersteuner binnen verschillende huisartsenpraktijken.

Fadoua werkt op donderdag en vrijdag.

Fadoua el Fakrouni

Fadoua is opgeleid tot praktijkondersteuner GGZ nadat ze eerder de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afrondde. Ze werkt, naast in onze praktijk, ook in andere praktijken in Zoetermeer en Den Haag.

Praktijkverpleegkundige Ouderen

Petra werkt op maandag t/m donderdag.

Petra Iedema

Petra is verpleegkundige en heeft al op diverse plekken en met verschillende doelgroepen gewerkt binnen de gezondheidzorg. Sinds januari 2018 is zij werkzaam in onze praktijk. Petra begeleidt en ondersteunt kwetsbare ouderen bij het omgaan met (de gevolgen van) hun aandoeningen en beperkingen. Zij werkt nauw samen met de huisartsen, de praktijkondersteuners, en andere hulpverleners die betrokken zijn bij de patiënt. Samen met deze betrokkenen zal zij zich inzetten om de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid te behouden en vergroten in de thuissituatie.

Praktijkondersteuner Jeugd

Leonie werkt op woensdag en vrijdag.

Leonie van Velzen


Romee werkt op donderdag.

Romee Bonefaas